NATIONALE COREWORKS QUIZ

Doe mee en win de supersonische Coreworks wisselbokaal!

Bijna kerst, bijna tijd voor De Nationale Wetenschapsquiz! Al tien jaar bouwt Coreworks hiervoor de tribunes, het techniekpodium en de roltafels (om de proefjes op te doen) in het Klokgebouw op Strijp-S. Als ode aan de wetenschap én om het jaar 2016 mooi af te ronden hebben we nu De Nationale Coreworksquiz bedacht. Op het spel staat de prestigieuze Coreworks Wisselbokaal, met daarin een heel fijne verrassing. Dus kom onder je steen vandaan en laat je harses kraken!

KUNST EN VLIEGWERK
Een bijzonder project voor ons het afgelopen jaar was Wolk, het kunstwerk van Lucas de Man en Pascal Leboucq. De constructie bestond uit een ingenieus labyrint van trappen en gangen, opgetrokken tegen de gevel van een flatgebouw in Den Bosch. Alles uit de kast om de bezoeker een wonderlijke, poëtische dwaaltocht te laten beleven, met een grandioze finale op het dak van het gebouw.
VRAAG 1. Zoals al onze constructies is deze installatie gebaseerd op een stramienmaat van 2,072 meter. Dit is de hart-op-hart maat van een ligger. Vanwaar deze afmeting? Wat is de oorsprong daarvan? (Een goed verhaal is het halve werk)

MATTERS OF SIZE
The Flying Who?? Op 4 juni zagen de drie podia van The Flying Dutch het licht in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Het neusje van de zalm van de vaderlandse dancescene ging lekker uit z’n dak in rood, wit en blauw. Drie monsterproducties op één dag neerzetten… een huzarenstukje.
VRAAG 2: hoeveel liggers werden er uit de kast gehaald voor de drie podia van The Flying Dutch sámen?

NO GUTS NO GLORY
Op Koningsdag beleefde Coresteel zijn ontgroening, waarna onze PA-torens zo’n beetje alle grote festivals hebben bezocht. Maar met Coresteel kunnen we nog veel meer dan PA-torens bouwen! In november scheurden we met een oplegger vol staal over de A12 naar Scheveningen, om aldaar in no time de finish-constructie voor Red Bull Knock Out neer te zetten, een overspanning van maar liefst 27 meter!
VRAAG 3: By the way… langs hoeveel snelwegen in Nederland staat een 207,2 hectometerpaaltje?

HERKEN DE COREWORKER
We zetten onze constructeurs en podiumbouwers graag in het zonnetje, en terecht. Maar zonder het logistieke vernuft, de zorgvuldigheid, de flexibiliteit en het onaantastbare humeur van onze werfmedewerkers zou elke vorm van podiumbouw, ja het hele idee ‘showbusiness’, totaal onmogelijk zijn. Als geen ander weten zij: the show must go on.
Vraag 4: wie-o-wie hult zich in nevelen op de onderste foto?

Stuur je antwoorden voor 22 december naar guus@coreworks.nl o.v.v. De Nationale Coreworks Quiz. Veel succes, geniet van de feestdagen en van het fonkelnieuwe jaar dat voor je klaarligt!