EXTREEM WEER

Coreworks in het NOS journaal

Festivals en evenementen hebben steeds vaker te maken met extreme weersomstandigheden. Zo werd de opbouw van Paaspop dit jaar geplaagd door een hevige storm, vielen veel 5 mei-vieringen in het water en moesten ook eind juli talloze evenementen, waaronder het Zomercarnaval, worden afgelast vanwege code rood.

De gemeente ’s-Hertogenbosch en de evenementenbranche denken na over hoe festivalorganisaties zich beter kunnen voorbereiden op noodweer. Natuurlijk is Coreworks nauw betrokken bij dit overleg. Ook landelijk wordt dit probleem aangepakt: de Stichting Evenementen Handboek is een blauwdruk aan het maken met veiligheidsvoorschriften voor alle evenementen-organisaties in Nederland. Doel is dat iedereen met een gerust hart een festival kan bezoeken en dat de veiligheid is gegarandeerd.

In het NOS-journaal van 1 augustus was te zien dat Coreworks de komst van dit handboek toejuicht, maar niet afwacht. Nu al werken wij met stevigere en zwaardere materialen en worden er extra betonblokken aan de voet van constructies geplaatst om te voorkomen dat ze onveilig worden of omwaaien. En dat begint al aan de tekentafel. Bekijk de uitzending via deze link.