DE GROTE LAYHER EXCURSIE

Terug in de schoolbanken

Met bijna de voltallige crew op excursie naar Wilhelm Layher GmbH in Eibensbach, een stadje tussen Mannheim en Stuttgart. Deze enorme fabriek, waar 1900 mensen werken, is het moederbedrijf van Layher Benelux en de kraamkamer van onze 207’s, het materiaal waar we dagelijks mee werken.

Gedurende vijf uur kregen we alle ins en outs van het productieproces te zien. Het materiaal komt bij Layher binnen als staalprofiel, buis, gietstuk of bandstaal. De kwaliteit van het staal wordt voortdurend getest door Layher zelf. In de fabriek (werk 1) worden de verschillende onderdelen aan elkaar gelast en verzinkt in een tweetal grote verzinkbaden. De aluminium producten (de ladders en decks) worden in een andere fabriek (werk 2) gemaakt.

Bij de fabriek hoort ook een trainingscentrum waar men informatie of opleiding kan krijgen over het systeem met zijn oneindige toepassingsmogelijkheden. Daarnaast is er een showroom waar alle mogelijke oplossingen worden tentoongesteld. Ook in Nederland biedt Layher regelmatig cursussen aan om ingenieurs en constructeurs bij te spijkeren en op de hoogte te houden van nieuwe ontwikkelingen. Uiteraard maakt Coreworks hier graag gebruik van.

Het was een intensieve en leerzame middag, met dank aan de mensen van Layher voor de gastvrijheid!