BRONS VOOR TEAM COREWORKS

Wereldtijden op NK Tegenwindfietsen

Eindelijk waren de omstandigheden afschuwelijk genoeg voor de vijfde editie van het Nederlands Kampioenschap Tegenwindfietsen. Deze oer-Hollandse fietswedstrijd over de Oosterscheldekering vindt pas doorgang bij minimaal windkracht 7, het liefst met flink wat regen. Alle atleten moeten de race volbrengen op eenzelfde Gazellefiets zonder versnellingen. Team Coreworks was voor de derde keer van de partij en greep in een tijd van 19:07:06 minuten naar het brons, een sterke prestatie van Rob van Overbeek (de allersnelste!), Bart van Moorsel, Xander Wiercx en Henk Zautsen. Alleen Nooitstop en CS010 waren hen te vlug af.

Bij de individuele races, waar naast bovenvermeld viertal ook Henk van Ham, Guus Lustenhouwer en Dirk van Rijen aan deelnamen, werden eveneens scherpe tijden neergezet. Dirk van Rijen was zelfs een halve minuut sneller dan in 2014. Check de website van mysports voor alle tijden en uitslagen.

Coreworks bracht overigens niet alleen zijn beste atleten naar Neeltje Jans, maar natuurlijk ook zijn beste start- en finishconstructies, 100% stormproof.

Zie ook: honderden-mensen-doen-mee-aan-nk-tegenwindfietse