DE BOUWERS VAN PAASPOP

Leuk artikel in de Mooi Schijndel krant

In het prille voorjaar kun je ze zien verschijnen in de weilanden: de eerste steigerconstructies voor Paaspop! Dit jaar voor de 12e keer wordt de basis voor het festival gelegd door Coreworks BV, het Bossche podiumverhuurbedrijf met de Schijndelse roots. Met 1600 ton aan materiaal is Coreworks een van de grootste leveranciers van het evenement.

Wat harde cijfers: voor Paaspop worden 44 festivalconstructies neergezet: podia, entreeconstructies, publieksdecks, torens, tribunes en decorconstructies. En natuurlijk de 130 meter lange publieksbrug met het iconische uitzicht over Paaspop ‘valley’. Om dit alles te realiseren zijn 22.222 steigerpijpen nodig, zo’n 50 vrachtwagens met materiaal. Overigens spreekt men in de crew niet van een ‘steigerpijp’ maar liefkozend van een ‘twee nul zeven’, naar de lengte ervan: 207,2 cm.

Op- en afbouw van alle constructies wordt handmatig uitgevoerd door een crew van 15 tot 20 man per dag, 6 weken lang. Twee man zorgen ervoor dat de grondslag van elke constructie op de juiste locatie wordt aangebracht en perfect waterpas is. Daarna komen de ‘scaffers’ in actie: de podiumbouwers die in de constructie klimmen en de 207’s met elkaar verbinden. Zo ontstaan vanuit het niets de meest waanzinnige vormen, in no time. Hoogtevrees is géén pre, want de constructies gaan tot twintig meter de lucht in. Uiteraard staat de veiligheid van onze medewerkers voorop. Er wordt streng toegezien op het dragen van helmen en het gebruik van klimgordels.

Naast veiligheid is bij Coreworks een goede werksfeer van groot belang. Collegialiteit, saamhorigheid en gezelligheid zijn onontbeerlijk, want de omstandigheden kunnen fantastisch goed, maar ook behoorlijk uitdagend zijn. Maart roert wel eens zijn staart en soms moet er flink gas gegeven worden. Regen of zonneschijn, Corepeople beoordelen Paaspop steevast als de absolute topper onder de podiumbouwprojecten. Als Paaspop begint krijgt iedereen goeie zin!

Lees de hele Paaspop Special!